wie ben ik

Ik ben begonnen met het schrijven van gedichten en maakte deel uit van De Nieuwe Wilden in de poëzie, een groep dichteressen. We traden op en publiceerden twee dichtbundels. In die tijd ben ik schilderlessen gaan volgen bij diverse kunstenaars en in 1992 ben ik naar de Vrije Academie, werkplaats voor beeldende kunsten in Den Haag gegaan. Daar heb ik de afdeling Vlak, schilderen en grafiek, en kunstbeschouwing gevolgd. In 1997 heb ik een masterclass schilderen gevolg op de Vrije Academie de Leuwenburgh in Amsterdam onder leiding van Co van Gasteren en heb ik mijn etskwaliteiten verhoogd bij Lisanne Sloots. Het schrijven stond toen op een laag pitje want het beeldende kreeg voorrang.

In 2006 ben ik weer gaan schrijven en ben ik tekst en beeld gaan samenvoegen. Ik noem dit Kunst- & Dichtwerk. Sinds 2010 combineer ik mijn gedichten ook met filmpjes en plaats die op YouTube. Dit noem ik mijn verbeelde gedichten. In 2003 heb ik op het Grafisch Media Instituut in Amsterdam les gehad in de nieuwe media: Fotobewerking in Photoshop, Illustrator en webdesign. Ik vulde mijn praktijk aan met het maken van digitale prints, wat ik als een nieuwe manier van grafiek beschouwde. Nu is deze vorm uitgebreid met iPadtekeningen. Ook hiervan ziet u voorbeelden op deze site. Ik heb geexposeerd in Nederland, Duitsland, Spanje en Bulgarije. Naast mijn werk als kunstenaar maakte ik ook websites en huisstijlen voor kunstenaars en kleine bedrijven. Nu ben ik met pensioen en ga al mijn energie weer steken in het maken van mijn vrije werk.

In 2014 ben ik begonnen met kleine textielwerkjes en dat heeft zich in een jaar tijd verder ontwikkeld.

Scroll to top